Pozdrav!
Trebate pomoć?
Pogledajte sekciju “Često postavljena pitanja”
Često postavljena pitanja
Kako naručiti proizvode koje želim?
Pored proizvoda koji želiš klikni na košaricu koja se nalazi ispod njega (ovisi gdje će se nalaziti) i time ćeš ga dodati u svoju košaricu. Nakon što si izabrala proizvod ili više njih zaputi se na blagajnu koja se nalazi u gornjem desnom kutu, te izaberi opciju “‘Nastavi” i kada se otvori prozor unesi svoje podatke za dostavu. Klikom “Završi narudžbu” mi zaprimamo tvoju narudžbu i ona ide na obradu u naše skladište. Tebi stiže e-mail potvrde u kojem možeš pregledati svoju narudžbu.
Moram li se registrirati i prijaviti prije narudžbe? Što znači srce kraj proizvoda?
Kupnju možeš obaviti i bez registracije, ali predlažemo da se registriraš jer onda imaš mogućnost kreiranja liste želja i ne moraš upisivati podatke na blagajni. Srce možeš kliknuti kako bi označila proizvod koji ti se sviđa i mogla bi ga naručiti sa par klikova.
Ako danas naručim, kada ću dobiti proizvode?
Naš Superlook tim se trudi da tvoj paketić stigne što prije. Obrada traje najviše 24 sata i nakon toga predajemo paket na dostavu. Rok isporuke od strane dostave je također 24 sata.

Ukoliko vaš paketić ne stigne nakon 3 dana od potvrde slanja, obavezno nam se javite na webshop@superlook-official.com kako bismo provjerili gdje je zapelo.

Kako plaćam narudžbu?
Plaćanje se vrši pri preuzimanju, odnosno direktno dostavljaču.
Koliki su troškovi slanja?
Cijena dostave:

  • narudžbe do 50,00 KM – 7,00 KM
  • narudžbe iznad 50,00 KM – 4,50 KM
  • narudžbe iznad 90,00 KM – Besplatna dostava

Je li kozmetika testirana na životinjama?
Ne! Prodajemo samo cruelty free brendove.